• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Uutiset
  • Vuoden Tanssiurheiluteko -tunnustuspalkinto

Vuoden Tanssiurheiluteko -tunnustuspalkinto

Suomen Tanssiurheiluliitto on myöntänyt vuoden 2021 Vuoden Tanssiurheiluteko -tunnustuspalkinnon Mikkelin Urheilutanssijat Ry:lle. Suomen Tanssiurheiluliiton tanssilajiperheeseen kuuluu 78 jäsenseuraa ja liitto edustaa mm. seuraavia tanssiurheilulajeja; breakdance, nykytanssi, showtanssi, jazztanssi, street dance, paratanssi, rock’n’swing -tanssit, salsa, kilpa-aerobic sekä vakio- ja latinalaistanssit. Perusteluna palkinnolle tanssiurheiluliitto mainitsee oman tanssisalin rakentamisen keskellä synkintä Korona-sulkua ja rakentamisen dokumentoinnin seuran some-alustojen ja videoiden avulla.

 

Mikkelin Urheilutanssijat rakensivat oman tanssisalin tilanteessa, missä useaan kuukauteen ei ollut voinut tanssia edes oman puolison kanssa, kaupungin salien ollessa suljettuna. Vaikka koko seuratoiminta oli keskeytynyt vuoden ajan, niin seura-aktiivit uskoivat tulevaisuuteen ja panostivat oman tilan kehittämiseen.

 

Kaikki lähti liikkeelle, kun ”idean isä” Jorma Lifländer huomasi kasarmin yläkäytävälle ilmestyneen kamppailusalin, johon oli yhdistetty kaksi vanhaa varusmiestupaa. Tila näytti niin hyvältä, että Jorma hälytti 16.2.2022 muita seura-aktiiveja katsomaan ja miettimään, voisiko tanssisalin rakentaa samalla periaatteella. Ideasta siirryttiin toteutukseen nopeasti, sillä 24.2. kannettiin sisään parketit, 10 päivää tästä (6.2.2022) tanssittiin ensimmäiset treenit uudessa salissa ja 8.2.2022 viimeisteltiin sali kiinnittämällä peilit paikoilleen. Ensimmäisestä kokoontumisesta salin valmistumiseen kesti siis vain 20 vuorokautta. Varsinainen talkoovaihe kesti 11 vuorokautta, työhön osallistui enemmän tai vähemmän aktiivisesti 17 henkilöä ja sen aikana tehtiin 240 talkootyötuntia.

 

Tämä riskinotto kannatti, sillä syksyn 2021 peruskurssi täyttyi jo kuukausi ennen kurssien alkamista ja uudet harrastajat ovat ottaneet viihtyisät harjoitustilat tyytyväisinä vastaan.

Mikkelin Urheilutanssijat kiittää projektia tukeneita tahoja; Mikkelin Kaupunki, Suur-Savon Osuuspankki ja Parla-parketti.

 

11 päivän työ tiivistettynä 10 minuuttiin löytyy videona tästä.

 

 

Tulosta Sähköposti